Ona Weronika: Ciasto Gellwe Kremówki Papieskie

piątek, 1 marca 2013

Ciasto Gellwe Kremówki Papieskie

piątek, 1 marca 2013
Gellwe marka słodka znana i lubiana.
Uwielbiam słodycze, w każdej postaci, a przygotowywanie słodkości sprawia mi jeszcze więcej radości, ja to uwielbiam.
Dlaczego Ciasto ,,w proszku'' ?, bo to z nimi zaczęła się moja przygoda z pieczeniem, miałam wtedy może 12-13 lat, to są naprawdę ciasta które nie mogą się nie udać, no chyba, że ktoś kompletnie nie ma talentu kulinarnego.

Wadowickie Kremówki Papieskie 
To mieszanka do wypieku ciasta która kosztuje ok. 5-6 zł, do tego należy doliczyć koszt dodatkowych składników potrzebnych do przygotowania ciasta.
Wszystko dokładnie opisane, instrukcje przygotowania znaleźć,  też można na stronie www.gellwe.pl
Dlatego nie będę podawać przepisu , a pokażę tylko zdjęcia z etapów przygotowywania.
propozycja podania
sposób przygotowania
 po upieczeniu
po przekrojeniu
gotujemy i studzimy budyń
 po wystudzeniu zwykle blenduje
 ucieram masło i dodaje gładki budyń
 przekładam ciasto w formie
 posypuje cukrem
i gotowe (proszę wybaczyć jakość ostatnich zdjęć, ale to wina oświetlenia i braku doświadczenia. ;))

Smacznego ;)

A smakują naprawdę dobrze, jeśli ktoś lubi dużą ilość kremu budyniowego i leciutkie ciasto coś a'la biszkopt, przyprószone białą słodyczą. Chociaż prawdziwych kremówek nigdy nie jadłam to wiem, że muszą one być zrobione na cieście francuskim.

Od tej pory co piątek, możesz się spodziewać przepisu na ciacho.

P.S. to nie jest wpis sponsorowany, czy też reklamowy ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Lubię kiedy tu jesteś, a jeszcze bardziej kiedy coś piszesz, dziękuje :* i zapraszam częściej.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...