Dzisiaj przepis jesienny, aromatyczny i smaczny, tylko ja mogłam sobie coś takiego wymyślić, ciekawe jaki nowy smak muffinek zrobię następnym razem :). Jak dobrze, że mam skąd czerpać inspiracje i przepisy, bo blogów kulinarnych jest w blogosferze najwięcej, niestety tylko nieliczne wykorzystują swój potencjał i zarabiają. Wracając do przepisu, orzechy włoskie, nie tylko pięknie wyglądają, ale też smakują prawie każdemu. Ja tylko czasami zdradzam je z orzechami ziemnymi, czyli fistaszkami ;).
Ten piękny kolor, to tylko zasługa orzechów, które są tłuste. Ja swoje drobno posiekałam nożem, bo nie chciało mi się uruchamiać miksera/blendera/malaksera, żeby je zmielić.
Przepis na 12 muffinek z bloga wsmakuzamkniete
Suche
Ten piękny kolor, to tylko zasługa orzechów, które są tłuste. Ja swoje drobno posiekałam nożem, bo nie chciało mi się uruchamiać miksera/blendera/malaksera, żeby je zmielić.
Przepis na 12 muffinek z bloga wsmakuzamkniete
Suche
- 110 g cukru
- 120 g mielonych orzechów włoskich
- 225 g mąki pszennej
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 szklanka mleka
- 100 g stopionego masła lub margaryny (przestudzić)
- 2 jajka
Napełniamy foremki, lub papilotki u mnie są to zwykle 2 łyżki ciasta.
Pieczemy w 180 * przez 20 minut.
Na wierzchu rozpuszczona w kąpieli wodnej biała czekolada z łyżką mleka i masła.
Na wierzchu rozpuszczona w kąpieli wodnej biała czekolada z łyżką mleka i masła.
Prawda że proste, tylko u mnie takie sprawdzone przepisy, a ty jeszcze mnie nie lubisz ?
Smakowicie wygląda :).
OdpowiedzUsuńomniommniomniom takiego smaka mi narobiłaś! Ja uwielbiam takie jesienne ciasta, chyba mogę powiedzieć, że to moje ulubione ciasta!
OdpowiedzUsuń