To ciasto mojego dzieciństwa, moja babcia zawsze piekła dużą blachę z wyposażenia piekarnika, która znikała bardzo szybko. Nie ma tu żadnej filozofii, pieczesz swój ulubiony biszkopt, lub klikasz po jeden z moich ulubionych przepisów. Nasączasz, kładziesz truskawki i zalewasz galaretką, a później się zajadasz :).
Za mną truskawkowy tydzień, 12 kg truskawek przerobionych na dżem.
Truskawki jem na śniadanie (jogurt), obiad (makaron) i kolację (koktajl), zalety mieszkania na wsi i truskawkowego pola :).
Nawet woda z truskawkami inaczej smakuje i wygląda.
Przepis na biszkopt do tortownicy 26 cm, z 3 jaj, już podawałam w przepisie na lekki torcik truskawkowy.
Możecie też upiec biszkopt śmietanowo-truskawkowy. A może macie swoje ulubione przepisy z truskawkami, podzielcie się w komentarzu, lub wklejcie link, chętnie spróbuje.
PS. piekłam też muffinki z truskawkami, ale się nie udały, to chyba wina przeterminowanego proszku do pieczenia.
Za mną truskawkowy tydzień, 12 kg truskawek przerobionych na dżem.
Truskawki jem na śniadanie (jogurt), obiad (makaron) i kolację (koktajl), zalety mieszkania na wsi i truskawkowego pola :).
Nawet woda z truskawkami inaczej smakuje i wygląda.
Przepis na biszkopt do tortownicy 26 cm, z 3 jaj, już podawałam w przepisie na lekki torcik truskawkowy.
Możecie też upiec biszkopt śmietanowo-truskawkowy. A może macie swoje ulubione przepisy z truskawkami, podzielcie się w komentarzu, lub wklejcie link, chętnie spróbuje.
PS. piekłam też muffinki z truskawkami, ale się nie udały, to chyba wina przeterminowanego proszku do pieczenia.
A ja właśnie piłam wodę z truskawkami i nic czułam różnicy :P
OdpowiedzUsuń