Lato wszędzie, oszalało zwariowało, a ja zawsze mam ochotę na biszkoptowe ciasta z kremami :) i orzeźwiającą galaretką.
Biszkopt upiekłam mój ulubiony z tych przepisów to nr 3.
Tym razem użyłam gotowego kremu, jeśli masz dużą blachę i pieczesz biszkopt z 6 jaj, to lepiej kup 2 kremy do tortów.
Do zalania owoców użyłam 3 galaretek malinowych rozpuszczonych w mniejszej ilości wody czyli 1 l.
Potrzebne będą jeszcze maliny, prosto z krzaka lub targu :)
Biszkopt przekrój na 2 równe placki i nasącz np. wodą z cytryną.
Przygotuj krem wg instrukcji na opakowaniu, podziel na 2 cześć, jedną rozsmaruj na dolnym biszkopcie, przykryj, górnym i powtórz czynność.
Rozłóż maliny i zalej tężejącą galaretką.
A teraz to już możesz się zajadać tym kremowym ciachem.
Smacznego.
Cykoria ma wyśmienite kremy, a jej wyroby kosztują śmiesznie mało. Uwielbiam malinowy- nadziewam nim torty dla Nadii. A próbowałaś panierkę Cykorii? Genialna!
OdpowiedzUsuńZgadzam się, że tanie, ale wolę krem z Dr Oetker lub Gellwe, a panierka -czytam składy i nie wszystko mi odpowiada, najzdrowsza panierka, to samodzielnie zmielona bułka tarta lub płatki kukurydziane.
Usuńsmakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńobserwacje ?
zapraszam do mnie, nowy post : stylerefoulee.blogspot.com
Pyszności :D
OdpowiedzUsuń